Mia Wasikowska

 

Din data de 5 martie 2010 Alice, jucată de Mia Wasikowska, te invită la “Underland” (3D și iMAX), la ani buni după prima ei călătorie pe tărâmul fantasticului. Acum la 19 ani, revine pentru a scăpa de o cerere în căsătorie.

 

Underland, spune scriitorul Linda Woolverton, este pe pământ. “Însă se întinde mult, mult după lumea noastră. Singura cale în care poți să ajungi acolo este să cazi prin gaura iepurelui.” Este același loc fantastic în care Alice a fost pe când era copilă, însă pe atunci nu auzise de cuvântul Underworld prea des, așa că i-a spus Wonderland.

 

Alice, acum în vârstă de 19 ani, revine prin gaura iepurelui și, deși își amintește mai nimic din aventurile ei acolo, se reunește imediat cu locuitorii pământurilor, inclusiv curajosul Șoarece, o pălărie ce câteodată levitează, o pisică Cheshire care zâmbește mereu, o omidă pe numele ei Absolem, o Regină Albă și sora ei mai bătrână și nesuferită, Regina Roșie.

 

“Timpul a trecut”, spune Woolverton. “Regina Roșie este stăpână peste toată țara. Toată lumea este la cheremul ei. Iar oamenii din Underland au nevoie de Alice.” Underland a trecut prin momente grele de la ascensiunea la tron a Reginei Roșii. Însă aici este totuși tărâm de basm, care explică de ce micuța ce odată l-a confundat cu Wonderland a fost acum chemată să îl readucă la acea glorie de odinioară. Însă, precum spune Woolverton, “Underland a fost mereu Underland, de la începuturi, nu contează cine era pe tron. Și va rămâne Underland până la Final.”

 

Alice (Mia Wasikowska) este o tânără de 19 ani care își pregătește viitorul. Un suflet independent, ea cade pradă principiilor întortocheate ale femeilor Victoriene ale aristrocrației londoneze. Alice Kingsleigh nu știe cum să găsească o punte comună între visele ei și așteptările pe care cei din jur le au pentru ea. După moartea tatălui ei iubit, se duce la o petrecere în aer liber alături de mama și sora sa. Însă ceea ce nu știe este că toată harababura este de fapt o petrecere dată în cinsta logodnei sale! Când Hamish Ascot – un tip arogant și plictisitor – o cere de nevastă, Alice vede un Iepure Alb într-un pardesiu elegant, care în grabă se uită la ceasul său de buzunar. Fuge imediat după urecheatul blănos, cade prin gaura de iepure, ajunge în Underland, locul pe care l-a vizitat ca și copil și pe care l-a numit Wonderland – chiar dacă nu își mai amintește mare lucru despre loc sau localnicii acestuia. Chiar și așa, Alice își întâlnește prietenii din copilărie, inclusiv pe omida Absolem, pisica Cheshire, Tweedledee și Tweedledum, și evident pe Mad Hatter – cu care pleacă să își găsească propriul destin.

 

“La început, Alice este neîndemânatică, nu se smite bine în propria sa piele deloc”, susține Wasikowska. „Experiența ei în Underland este un mod de a se reconecta cu ea însăși, de a descoperi că este puternică și poate fi mai încrezătoare în a găsi ceea ce își dorește.”

 

Jobenul Nebun (Johnny Depp) nu doar că își arată emoțiile pe față; simțurile sale mereu schimbătoare se reflectă atât pe față, cât și pe haine. De-abia a apucat ca Alice să se reîntoarcă și probabil că îi este unica prietenă, care încă crede în ea cât timp toți ceilalți au dat-o la o parte. Nu îi este frică de nimic și este gata să facă orice pentru a o proteja pe Alice, chiar de a se pune în pericol. Odată regina celebrei Regine Albe, el a fost otrăvit cu mercur, un efect nefericit al producției de pălării. Ca un rezultat, nu se simte prea bine.

 

“Mereu l-am considerat pe Hatter ca un caracter tragic”, spune Depp. “Este o victimă în mai multe feluri. Clar, mercurul i-a făcut rău, dar există și un element tragic din trecutul ei, în această versiune, care este greu de cărat pe umerii personajului.”

 

Chessur, pisica Cheshire (voce Stephen Fry) este o pisică drăguță care apare și dispare când vrea ea. E calm, cu o sensualitate aparte și un zâmbet larg, seducător care îi acoperă lașitatea. Primul element care apare în fața lui Alice este uriașul cap al mâțului – în Pădurea Tulgey, după ce fata este atacată de rău-făcătorul Bandersnatch. Pisica se oferă să o curețe și să îi acopere rănile de pe brațe, lingându-le. Alice refuzp, dar îl lasă să aibă grijă de ea până la petrecerea de ceai a lui Hatter, unde dă vina pe Chessur, acuzându-l că i-a părăsit în ziua în care Regina Roșie a preluat Underlandul. Folosindu-se de propria putere și de munca de a fi pe lângă Hatter, Chessur află mai târziu cum să se reabiliteze în fața tuturor.

 

Iepurele Martie (voce Paul Withehouse) este cel care organizează petrecerea de ceai pe care Mad Hatter o dă acasă la Iepure. Paranoia, anxios, și puțin dus cu pluta, Iepurele își mișcă lăbuțele și urechiușele mereu; Totodată, are un obicei din a arunca ceaincuri și tot felul de obiecte peste tot. Pasionat de gătit, este unul dintre puținii rezidenți ai Underland care au reușit să scape de sub mantia autoritară a Reginei Roșii.