Arhitectură

 

Frank Lloyd Wright, Arhitectură Organică (1910)

 

Pe marginea drumului suntem atrași de diferite flori de o culoare vie, neobișnuită, sau de o formă necomună frumoasă; fascinați de ele, acceptăm imediat perfecțiunea lor încântătoare; chiar și așa, dorind să descoperim secretele lor, aflăm că florile care ne atrag atenția primele sunt, în același timp, într-o conexiune intimă cu textura și forma frunzelor lor. Descoperim o corespondență stranie între forma florii și sistemul în care frunzele ei sunt aranjate pe tulpină. 

 

PICTURA

 

Portret (835-1800) Leonardo da Vinci

 

CINEMA

 

Ponyo pe stâncă

 

Ponyo

 

Ponyo pe stâncă este un rezultat al unei combinații între My Neighbor Toroto și Mica Sirenă, un proiect care a fost încredințat unui geniu al animației, un copil de 5 ani. Filmul are în același timp o frumusețe grozavă și o simplicitate pe care nu putem decât să o adorăm, un entuziasm fără margini care stă la borna dintre sclipici de inspirație și amețeli de delir.

 

MUZIA

 

Diana Krall

 

Diana Krall, cu o voce specială și o prestanță la fel, a atras atenția celor mai mari muzicieni, inclusiv a basistului Ray Brown și a toboșarului Jeff Hamilton, care au încurajat-o să se mute la Los Angeles, acolo unde ar putea să îl întâlnească pe celebrul pianist Jimmy Rowles.

 

Sinead O’Connor

 

S-a născut în Irlanda la 9 decembrie 1966. Copilăria a fost una traumatică pe alocuri: părinții au divorțat când avea doar 8 ani. Mai târziu, Sinead a suținut că mama ei, care a murit într-un accident de mașină în 1985, o abuza des.

 

FOTOGRAFIE

 

File fotografice (1840-1940)

 

Taburi fotografice

 

SCULPTURĂ

 

Michelangelo Buonarroti

 

Michelangelo Buonarroti (n. 6 martie 1475, Caprese, Provincia Arezzo – d. 18 februarie,1564, Roma), alături de Leonardo da Vinci, este cel mai important artist de la vârful Renașterii Italiene. Geniul său universal este redat în picturi, desene, sculpturi și lucrări arhitecturale. A scris totodată poezie, mai ales din genul sonet și madrigal.

 

Sculptura a fost mereu pasiunea cea mare pentru Michelangelo. În 1504, datorită celor două statui Pieta și David, era deja famios ca sculptor atât la Roma, cât și la Florența.