Petrecere în Ferentari

 

La inițiativa scriitorului Adruab Șchipoș, Centrul Național de Dans București este gazda Balkan Bronx, o petrecere-concert a starurilor din cartierul Ferentari, miercuri, 22 decembrie, de la orele 21.

 

Cei care vor să fie la curent cu ultimele trenduri și cu ce se întâmplă pe scena contemporană a unui loc foarte viu și special trebuie să vină la această petrecere. Asta pentru că Ferentari, cartierul situat la doar două stații de Unirii, este unul cu o normă muzicală complet diferită față de restul orașului. 

 

Aici, regi nu sunt nici Busta Rhimes, nici 2Pac, ci ‘Salam și Adrian’, așa cum sunt alintați. Avangardul muzical înseamnă Mihăiță Piticu, iar scena underground înseamnă Gicuța de la Apărătorii Patriei. Aici restaurantele sunt puține și goale, iar străzile, vara, sunt pline de oameni și “combinații” până la 1 noaptea, de parcă ar fi Costinești.

 

Aici muzica vine nu de la restaurante, ci de la apartamentele de peste drum, de la telefonul mobil al vecinnului care vine cu autobuzul 141 sau de la casetele din mașini la care portierele sunt lăsate deschise lângă magazinul alimentar unde oamenii își beau berea. Se aude totul live, din gurile băieților care, sătui de caterincă, fac o sesiune de jam; unul ține ritmul pe picior, altul cântă direct pe gură, iar un altul îi face pe toți să râdă în timp ce improvizează pe loc versuri care mai de care mai moderne la piese vechi. Tot aici, poți asculta și vedea pe gratis regii muzicii Roma, la nunți și botezuri ținute în curțile caselor cu porțile larg deschise sau în corturi direct în stradă, în fața casei.