Meserii Magazine

Paspartu și Revista Arte & Meserii sărbătorește doi ani de artă și cultură

La această ocazie de doi ani de existență, Paspartu organizează aniversarea lansării numărului 9 a Revistei Arte & Meserii joi, 29 martie, la orele 20, la Energia Pub.

Evenimentul va avea loc cu un concert al celor de la The Mono Jacks care au pregătit un set special semi-acustic.

Evenimentul lansării este oferit în spațiul pubului și hubului de cultură alternativă urbană, Energia, o fostă tipografie din anii 1920.

Cu ocazia acestui eveniment, membrii Asociației Paspartu se prezintă în fața publicului iubitor de cultură printr-un clip video neconvențional.

Joi, 29 martie, la orele 20 la Energia Pub, lansarea numărului 9 a Revistei Arte & Meserii va avea loc la 2 ani de la lansarea revistei pe piața culturală românească, a Asociației Paspartu și Revista Arte & Meserii. După doi ani și după ce a câștigat premiul pentru cei mai bun proiect de voluntariat în 2011 la artă și cultură, la Gala Voluntarilor, Revista Arte & Meserii revine cu elementele necomune, dar mereu surprinzătoare, articole cu o savoare culturală mare.

În cele mai mult de 100 de pagini ale revistei, există mai multe titluri care vorbesc de la sine despre conținutul articolelor în fața cărora stau ca o emblemă: “Jean-Lorin Streian din Arte & Meserii”, o poveste realizată din alte 6 povestioare mai mici cu Jean-Lorin Streian, primul scriitor care apare pe copertă: “Jucătorul sigur” este un actor norocos, Andi Vasluianu;  “Cel mai underground mainstream” este sunetul celor de la AB4 și The Mono Jacks; “Hefe și sunetul” este, mai precis, Hefe de la trupa Coma; “Marian Râlea – o vârstă bună” este, de fapt, despre vârsta inegalabilă a lui Marian Râlea, magie; “Vocea curatorului” sau vocea lui Cosmin Năsui; “Manifesto în versuri” sau despre poetica lui Răzvan Țupa; “Exerciții și probleme” rezolvate de către omul Andi Moisescu, cu al lui destin, și cu ale sale realizări; “Manualul de eleganță aplicată” este un manual de Marius Constantinescu ca și proiect principal.

Aceștia sunt artiștii de la care titlurie și articolele au început, însă revista poate avea și câteva apariții surpriză la momentul lansării numărului 9. Evenimentul va fi unul foarte special deoarece vor cânta cei de la The Mono Jacks, care vin la spectacol cu un set semi-acustic. Doru Trascău (voce, chitară) Florin Vasile (chitară, voce) Alex Voicu (bass) și Dorian Cazacu (tobe) vor da drumul sunetelor și vor transpune publicul într-un stat mental specific cu unele cântări pe xare le-am ascultat pe repeat cum ar fi Maria, Gânduri, sau Femeie.

Discuția cu invitații surpriză și concertul vor avea loc într-un mod alternativ, în spațiul pus la dispoziție de către cei de la Energia, fosta tipografie din anii ‘20. Recent deschis, pubul Energia este un butic cultural-artistic, locul unde istoria trecutului și cultura prezentului se combină într-o armonie completă.